Lastenosteopatia & raskausajan osteopatia

Yleisimpiä vauvan vaivoja joita osteopaatti hoitaa ovat:

-lisääntynyt itkuisuus
-levottomuus
-koliikki ja refluksi
-kehon jännitykset ja toispuoleisuudet esim banaanin mallinen keho
-tortikollis eli vauva kääntää päätä vain toiseen suuntaan
-uniongelmat
-ummetus ja vatsavaivat
-motoriset ongelmat ja kehityksen viivästymät
-hampaiden puhkeamisen aiheuttamat oireet
-infektiokierteet
-korvatulehdukset
-imemisongelmat ja kireä kielijänne

Yleensä näiden vaivojen taustalla on erittäin nopea tai pitkittynyt synnytys, sektio tai raskausaika. Osteopaatti tukee lapsen nopeaa kehitystä ja kasvua ensimmäisten vuosien aikana. Hoito on hellää ja etenee aina vauvan ehdoilla.

Lapsen kasvaessa vanhemmaksi osteopaatti tukee edelleen lapsen kasvua ja hoitaa samanlaisia vaivoja kuten aikuisillakin esim selkäkivut, niska ja hartiaseudun jäykkyys ja päänsäryt.

Lisäksi osteopatiasta on apua kaatumisten ja tapaturmien aineuttamien iskujen ja traumojen hoidossa, kasvukivuissa, levottomuudessa, adhd oireisten lapsien hoidossa.

Raskausajan osteopatia

Osteopatialla voidaan hoitaa raskausaikan samoja vaivoja kuin muulloinkin. Lisäksi osteopatialla voidaan helpottaa monia raskausajan vaivoja kuten turvotusta, liitoskipuja, hengityksen raskautta ja unettomuutta sekä muita kipuja joita raskauden aikaiset muutokset aiheuttavat kehoon. Osteopatia auttaa kehoa valmistautumaan synnytykseen hoitamalla lantion ja kohdun alueen kireyksiä ja toispuoleisuuksia jotka voivat vaikeuttaa vauvan hakeutumista optimaaliseen asentoon synnytystä ajetellen.